Monday, November 7, 2016

Viral Budak Hilang 7 Hari Lalu, Polis Akhirnya Dedah MOTIF SEBENAR Mengejutkan Ramai!

Isnin lalu, menjadi viral di laman sosial dengan kes kanak-kanak berusia 10 tahun yang hilang bagaimanapun telah ditemui dengan selamat beberapa hari lalu.

Menurut Ketua Polis Daerah Cheras, ACP Chong Kok Sin, punca sebenar kehilangan kanak-kanak lelaki Noor Ayrill Aqasha Noor Shahril adalah kerana seronok mengikuti kehidupan gelandangan bersama rakan-rakan di kawasan Chow Kit selain takut dimarahi ayahnya.


Perkara itu berdasarkan rakaman keterangan percakapan bapa kanak-kanak berumur 10 tahun itu, Noor Shahril Yusmarizal, 39, dan ibunya Siti Rohayu Yaacob, 37.
"Siasatan mendapati kanak-kanak itu telah pergi ke Pudu menaiki bas Rapid KL untuk berjumpa dengan rakannya dikenali sebagai Ari berumur 13 tahun di Chow Kit sebelum menetap di rumah gelandangan selama beberapa hari dan enggan pulang ke rumah kerana berasa seronok menerima makanan percuma daripada orang awam setiap malam.
"Bagaimanapun, Noor Ayrill Aqasha yang kehabisan wang telah menaiki bas percuma Go-KL untuk ke rumah ibunya, namun dia terlupa jalan ke rumah ibunya membuatkan dia hilang arah sehingga ditemui semalam," katanya.


Chong berkata, ibu bapa Noor Ayrill Aqasha telah datang ke Ibu Pejabat Polis Daerah Cheras pada 8 malam Ahad untuk memberikan keterangan berhubung perkara ini.

Menurut Chong, Noor Ayrill Aqasha tidak mahu pulang ke rumah kerana risau dimarahi ayahnya maka dia membuat keputusan untuk menetap di kawasan gelandangan selama beberapa hari.
"Kanak-kanak ini akan pulang dan tinggal bersama ibunya hasil perbincangan kedua ibu bapanya yang berjanji tidak mengabaikan anak mereka pada masa depan," katanya.
Noor Ayrill Aqasha dilaporkan hilang pada 31 Oktober lalu selepas keluar dari bilik sewa bapanya di Jalan Jejaka 5, Taman Maluri, di sini.    

Kehilangan Noor AyrillAqasha tersebar di laman sosial sejak semalam selepas ibu bapanya meminta orang ramai yang mempunyai maklumat untuk menghubungi mereka selain memaklumkan kepada polis.

Kanak-kanak itu bagaimanapun ditemui bersendirian oleh abang rakannya, Mohd Ismail Abdullah, 15, di sebuah perhentian bas di Bukit Ampang, di sini kira-kira 7.30 malam Sabtu dalam keadaan lemah.

Viral Budak Hilang 7 Hari Lalu, Polis Akhirnya Dedah MOTIF SEBENAR Mengejutkan Ramai! Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Unknown

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.