Sunday, November 13, 2016

Akhirnya MOTIF SEBENAR Lelaki Mati Dibunuh & Dikerat 10 DIKENAL PASTI!

Ahad lalu, menjadi viral di laman sosial kes seorang pemandu jengkaut yang dibunuh kejam kemudian mayatnya dikerat lebih sepuluh bahagian di Jalan Kesang Laut.

Menurut Ketua Polis Daerah, Superintenden Mohad Idris Samsuri motif sebenar pembunuhan gara-gara berebut seorang janda muda.

Mangsa, Omar Miskam (gambar), 49, dipercayai ditetak di bahagian kepala terlebih dahulu di lokasi mayatnya ditemukan oleh seorang penghuni rumah yang juga ahli keluarga suspek utama.


Lebih mengejutkan, suspek utama berusia 19 tahun yang juga pelajar sebuah Pusat GiatMara di sini turut dibantu janda terbabit yang berusia 23 tahun serta seorang lagi lelaki berumur 56 tahun.

Ketiga-tiganya direman sehingga 13 November depan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.

Menurutnya, suspek utama yang juga orang kurang upaya (OKU) itu turut memiliki satu rekod jenayah di bawah Seksyen 506 Kanun Keseksaan kerana mengugut pada 2013.
“Mayat mangsa dikerat lebih 10 bahagian termasuk kepala, kedua-dua kaki dan tangan, abdomen serta beberapa bahagian lain dan bedah siasat mengesahkan mangsa mati terlebih dahulu akibat ditetak dengan parang.
“Kejadian itu dipercayai berlaku antara pukul 12 tengah malam 31 Oktober hingga awal pagi keesokan hari sebelum mayat tersebut ditemukan Ahad lalu pada pukul 3.15 petang,” katanya.
Tambah Mohad Idris, mangsa yang berasal dari Kampung Sungai Alam, Panchor dekat Muar sudah beristeri namun masih belum dikurniakan cahaya mata.

Kata beliau lagi, janda terbabit yang juga pelajar sebuah Kolej Komuniti dipercayai turut membantu suspek utama pada hari kejadian sebelum seorang lagi lelaki membantu untuk membuang mayat.
“Lelaki tersebut yang juga bapa saudara suspek utama dipanggil ke lokasi untuk meminjamkan van bagi membuang mayat terbabit tetapi dipercayai tidak jadi dan mayat itu hanya disorokkan di pembetung di rumah itu.
“Pada malam kejadian, ahli keluarga suspek utama turut berada di rumah namun tidak mendengar dan mengetahuinya kerana hujan lebat ketika itu,” katanya.
Tambahnya, polis turut merampas sebilah parang, sebatang cangkul, sembilan buah telefon bimbit, dua buah kereta dan sebuah van dan motosikal.

Akhirnya MOTIF SEBENAR Lelaki Mati Dibunuh & Dikerat 10 DIKENAL PASTI! Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Unknown

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.