Tuesday, October 25, 2016

Hospital Sultanah Aminah Terbakar, Pesakit Ini Kongsi Detik MENCEMASKAN Ketika Kejadian Berlaku!

Dalam tempoh beberapa jam sahaja, gambar-gambar dan video kejadian kebakaran yang berlaku di wad Unit Rawatan Rapi (IUC) di Hospital Sultanah Aminah kira-kira jam 9 pagi tersebar di laman sosial. 

Bercampur-baur perasaan kami bila gambar dan video insiden ni. Takut, sedih, dan paling utama kasihan dengan pesakit-pesakit dan kakitangan hospital yang terlibat. Tak boleh gambarkan betapa gempitanya keadaan di sana waktu kejadian ni berlaku.


Video-video yang sempat dirakam menunjukkan detik cemas ketika api sedang marak dan cuba dipadamkan oleh bomba. Kakitangan hospital bertungkus-lumus memindahkan pesakit ke luar hospital. Pesakit-pesakit mengerah kudrat untuk berjalan demi menyelamatkan diri daripada kebakaran.


Api tgh marak di wad tgkt 2 HSA, JB. Bomba tgh bertungkus lumus padamkan kebakaran.
Posted by Aida Arssad on Monday, 24 October 2016Seorang pesakit menerusi laman Facebooknya Aida Arssad tampil berkongsi pengalaman cemas beliau ketika kejadian berlaku.


Semoga urusan keluarga mangsa dipermudahkan dan peristiwa ini dijadikan peringatan buat kita semua.

Hospital Sultanah Aminah Terbakar, Pesakit Ini Kongsi Detik MENCEMASKAN Ketika Kejadian Berlaku! Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Unknown

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.