Monday, August 1, 2016

Pokemon Go Mungkin Akan Muncul Buat Pertama Kali Di Malaysia

PETALING JAYA: Terdapat tanda-tanda yang kuat bahawa Pokemon Go akan muncul buat kali pertama di Malaysia tidak lama lagi.

Pengguna internet telah menemui sebuah laman web tersembunyi dari sebuah laman web syarikat pembekal perkhidmatan komunikasi prabayar mudah alih, yang mengumumkan bahawa terdapat tawaran promosi disediakan untuk 'Pokemon trainer' (pelatih Pokemon).

Dokumen bocor itu, menyebut bahawa pembekal itu telah menjalinkan kerjasama dengan aplikasi mudah alih perjalanan, Grab, dan menyatakan bahawa jenama prabayar mudah alih itu akan menawarkan perjalanan percuma untuk PokeStop paling dekat dari pukul 10 pagi dan 7 malam pada Selasa (2 Ogos) dan Rabu.

PokeStops adalah lokasi di mana pelatih Pokemon boleh menambah peranti Pokeballs yang digunakan untuk menangkap Pokemon.


20 pelatih pertama juga akan mendapat PokeCoins bernilai AS$100 (S$540) yang merupakan mata wang dalam permainan ini.

Pelatih adalah pemain yang menangkap dan melatih Pokemon untuk pertempuran dalam permainan.

Jurucakap sebuah syarikat telekomunikasi mengesahkan bahawa syarikat itu akan bekerjasama dengan Grab untuk promosi Pokemon Go.

Beliau berkata promosi itu turut melibatkan PokeCoins tetapi enggan mendedahkan maklumat lanjut. Promosi ini dijangka akan dilancarkan pada Isnin di Tavern13, sebuah restoran di Petaling Jaya.

Tetapi bukan itu yang membuatkan semua peminat Pokemon teruja.

Malaysia, yang sebelum ini ketinggalan dalam kegilaan permainan Pokemon Go semasa pengumuman rekaan pelayan di lapan buah negara di Asia, akhirnya akan mendapat pelayannya sendiri tidak lama lagi.


Ia telah didedahkan oleh sebuah laman web yang menjaga tab status-status pelayan permainan dalam talian secara besar-besaran, www.mmoserverstatus.com.

Malah, ada juga yang menyedari bahawa pelayan Malaysia ini dapat dilayari pada pagi Sabtu lalu untuk masa yang singkat sebelum ia ditutup kemudian. Ia dipercayai dibuka untuk tujuan ujian.

Pokemon Go telah mencetuskan fenomena sejak dilancarkan pada 6 Julai dengan pelayan terpaksa memenuhi jumlah yang tinggi daripada pengguna.

Permainan ini memerlukan pemain keluar dari rumah dan 'menangkap' Pokemon melalui lokasi-geo pada telefon pintar mereka.

Pokemon Go pertama kali dilancarkan di Amerika Syarikat, Australia, Jerman dan Britain.

Tetapi, Jepun, negara asal di mana syarikat permainan Nintendo memulakan francais makhluk mitos 20 tahun lalu, terpaksa menunggu 12 hari selepas pelancarannya untuk menerima permainan ini.

Game Freak, pemaju utama Pokemon dan Niantic, yang juga rakan kongsinya dalam membangunkan permainan mudah alih baharu itu kemudian memohon maaf kepada masyarakt awam Jepun di atas kelewatan itu.

Sumber Mstar Online

Pokemon Go Mungkin Akan Muncul Buat Pertama Kali Di Malaysia Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Unknown

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.