Tuesday, June 28, 2016

MENGEJUTKAN Apabila Kejutan Sempena Ulang Tahun Perkahwinan Seorang Wanita Berakhir Dengan Tragedi!

KUALA LUMPUR 28 Jun - Kejutan ulang tahun perkahwinan kedua buat seorang wanita berakhir dengan tragedi apabila beliau dan suaminya serta enam yang lain cedera dalam insiden letupan bom di sebuah premis hiburan di Puchong dekat sini, awal pagi tadi. 

Bavani dan suaminya S.Jaiseelan, kedua-duanya berusia 32 tahun, kini dirawat di sebuah hospital swasta kerana kecederaan parah. 

Adik lelaki Jaiseelan, S.Kavilan berkata, abangnya dimasukkan ke Unit Dependensi Tinggi hospital itu akibat cedera parah di bahagian leher dan kakinya, manakala kakak iparnya akan dibedah petang ini setelah satu daripada pergelangan tangannya retak.
"Saya bersama-sama abang dan kakak ipar semalam sebab abang ajak saya sambut ulang tahun mereka, tetapi saya pulang awal. 
"Abang saya berhasrat buat kejutan untuk isterinya dan pub ini adalah tempat yang isterinya mahu pergi. Jadi, semalam buat kali pertamanya mereka mengunjungi pub ini...tak sangka jadi begini," katanya kepada Bernama ketika ditemui di lokasi kejadian. 

Letupan itu, yang dipercayai berpunca daripada bom tangan, berlaku kira-kira 2.15 pagi ketika pengunjung premis hiburan itu sedang menyaksikan perlawanan bola sepak Euro 2016.

Akibat letupan itu, empat lelaki dan tiga wanita tempatan serta seorang wanita warga China cedera. 


Kavilan, 27, berkata, beliau, abangnya yang bekerja sebagai pemandu peribadi, dan kakak iparnya berada di premis hiburan itu sejak 12 malam tadi sebelum beliau meninggalkan premis itu kira-kira 30 minit sebelum kejadian. 
"Abang saya baru sahaja menjalani prosedur angiogram bagi rawatan jantungnya. Beliau mengambil ubat cairkan darah jadi, bila badannya luka, darah susah berhenti...sebab itu, keadaannya teruk sedikit. 
"Sepatutnya, hari ini abang ada temu janji susulan dia dengan doktor," katanya. Sementara itu, seorang mangsa lelaki yang enggan dikenali berkata ketika letupan itu berlaku, boleh dikatakan kira-kira 15 pengunjung yang ada di dalam premis terpelanting. 
"Telinga saya pun pekak sekejap. Lepas beberapa jam baru saya okay. Dua kawan saya cedera ringan dan sudah mendapatkan rawatan," katanya yang berada di premis itu bersama-sama empat rakannya semasa kejadian itu. 

Kereta miliknya, yang diparkir kira-kira 30 meter dari premis itu, turut rosak dengan cermin tingkap di bahagian pemandu pecah. 

Bagaimanapun, katanya beliau dan rakan-rakannya tidak melihat suspek. 

Sumber Utusan Online

MENGEJUTKAN Apabila Kejutan Sempena Ulang Tahun Perkahwinan Seorang Wanita Berakhir Dengan Tragedi! Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Unknown

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.