Wednesday, June 8, 2016

Polis Ambil Keterangan 11 Individu Siasat Kes Kematian Menantu TPM

KUALA LUMPUR: Polis telah mengambil keterangan 11 individu dalam siasatan berhubung kematian Datuk Syed Alman Zain Syed Alwi, menantu timbalan perdana menteri, susulan rawatan gigi di Bangsar, minggu lepas.

Menurut Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, SAC Rusdi Mohd Isa, dua doktor klinik gigi yang merawat allahyarham antara individu yang diambil keterangan pada Isnin.
"Polis turut ambil keterangan daripada pihak Kementerian Kesihatan dan kakitangan klinik. Buat masa ini, tiada individu ditahan," katanya ketika dihubungi Bernama pada Selasa.
Beliau berkata, polis akan merujuk kertas siasatan kepada Jabatan Peguam Negara selewat-lewatnya minggu ini untuk tindakan lanjut.


Syed Alman Zain, 44, merupakan suami kepada anak sulung Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, Datuk Nurulhidayah, 37.

Allahyarham dilaporkan pergi ke klinik bersama seorang rakan pada kira-kira 6 petang Rabu lepas untuk mendapatkan rawatan gigi sebelum tidak sedarkan diri.

Allahyarham kemudian dikejarkan ke Pusat Perubatan Universiti Malaya dan disahkan meninggal dunia.


Pada Jumaat lepas, Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Amar Singh Ishar Singh dilaporkan berkata, polis mengambil keterangan beberapa individu bagi membantu siasatan berhubung kematian Syed Alman Zain.   

Kes disiasat mengikut Seksyen 304 Kanun Keseksaan kerana menyebabkan kematian, kata Amar Singh.

Sumber Mstar Online

Polis Ambil Keterangan 11 Individu Siasat Kes Kematian Menantu TPM Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Unknown

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.