Wednesday, June 29, 2016

Kiamat Itu Semakin Dekat!!! Cuba Bayangkan Suatu Hari Bila Kita... Pesanan Ustaz Ini MENAMPAR Ribuan Orang Untuk Berfikir

Mati itu pasti! Kiamat itu pasti berlaku cuma bila berlakunya Kiamat menjadi rahsiaNya. Tidak diakui tanda-tanda besar kiamat sudah jelas kelihatan. Namun manusia kini masih alpa, masih leka dibuai duniawi. Allahurabbi! Sedangkan sudah diketahui yang akhirat itu juga kekal abadi.

Cuba kita bayangkan, satu hari...... 

6:00 pagi kita bangun solat subuh. Kemudian kita bersiap-siap untuk ke tempat kerja. Sampai office jam 7:00 pagi, hari masih gelap. Maybe kita anggap hari nak hujan, so kita abaikan. Masuk office, buat kerja apa yang patut dan kita tengok jam 9:00 pagi. Sudah time nak pergi breakfast. Keluar pintu office, suasana masih gelap, hitam pekat macam malam. Mungkin masih boleh di anggap hari nak hujan lagi, so kita abaikan!

Tapi kalau jam 12:00 tengah hari pun hari masih gelap. Apakah petanda tu? Keesokkan pun sama. Buka TV semua orang kelam kabut menceritakan bahawa dunia ini sudah tiada lagi siangnya dan begitu juga dengan lusa. Masih tiada lagi matahari. Tetapi pada hari ke 4 kita bangun pagi, kita dapat melihat matahari, tetapi jangan terkejut kerana matahari telah terbit dari sebelah Barat.


Kehebatan ahli dunia akan mengatakan itu fenomena alam, tapi sedarkah kita itulah petanda besar yang paling awal sebelum tibanya hari kiamat!!?? Maka telah tertutuplah pintu taubat. Yang bertaubat, tapi Allah s.w.t masih belum terima taubatnya juga akan di tutup pintu taubat.

Saat itu, kita akan lihat 1 fenomena luar biasa di mana golongan kaya akan keluarkan semua harta untuk diinfakkan. Golongan yang tidak pernah baca Quran, 24 jam akan baca Quran. Golongan yang tak pernah solat jemaah akan berlari-lari menunaikan solat secara berjemaah, tapi sayangnya segalanya sudah tidak berguna lagi.

Kenapa kita tidur time Allah s.w.t memanggil? Tapi kita sanggup tahan mengantuk saat menonton filem selama 3 jam?


Kenapa kita bosan saat baca al-Quran? Melainkan kita lebih rela membaca timeline twitter, wall facebook, novel atau buku lain?

Kenapa kita senang sekali mengabaikan pesanan dari Allah s.w.t? Tapi kita sanggup memforward pesan yang aneh-aneh?


Kenapa masjid semakin kecil? Tapi bar dan club semakin besar?

Kenapa kita lebih sangat senang menyembah artis? Tapi sangat susah untuk menemui Allah s.w.t?

Apakah anda akan menforward pesanan ini? Apakah anda akan mengabaikan pesanan ini kerana takut ditertawakan dengan rakan-rakan yang lain?

Allah s.w.t berkata : "Jika kamu menyangkal Aku di depan teman-teman mu, Aku akan menyangkal kamu pada saat hari penghakiman"

🐾 Biarkan di dalam facebook anda tanpa bermanfaat untuk orang lain
🐾 Anda sebarkan pada semua kenalan anda

Rasulullah s.a.w bersabda : "Barangsiapa yang menyampaikan 1 ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya, maka walaupun yang menyampaikan itu sudah tiada (MENINGGAL DUNIA), dia akan tetap memperoleh pahala.

Renungkan!

Kiamat menurut agama Islam ditandai dengan :-
 • Kemunculan Imam Mahdi
 • Kemunculan Dajjal
 • Turunnya Nabi Isa a.s
 •  Kemunculan Yakjuj dan Makjuj
 • Terbitnya matahari dari Barat ke Timur
 • Pintu pengampunan akan di tutup
 • Dab'bat al-Ard akan keluar dari tanah dan akan menandai muslim yang sebenar-benarnya
 • Kabut selama 40 hari akan mematikan semua orang beriman sejati sehingga mereka tidak perlu mengalami tanda-tanda kiamat lainnya.
 • Sebuah kebakaran besar akan menyebabkan kerosakan
 • Pemusnahan / runtuhnya Kaabah
 • Tulisan dalam al-Quran akan lenyap
 • Sangkakala akan di tiup 1 kalinya membuat semua makhluk hidup merasa bimbang dan ketakutan
 • Tiupan sangkakala yang ke 2 kalinya akan membuat semua makhluk hidup mati dan yang ke 3 yang membuat setiap makhluk hidup bangkit kembali.
Nabi Muhammad s.a.w telah bersabda : "Barangsiapa yang mengingatkan ini kepada orang lain, akan Ku buatkan tempat di syurga baginya pada hari penghakiman kelak"
Kita boleh kirim ribuan BBM mesra, promote, baca yang terlalu penting, tapi bila kirim yang berkaitan dengan ibadah mesti berfikir 2 kali.

Allah s.w.t berfirman : "Jika engkau lebih mengejar duniawi daripada mengejar dekat dengan Ku, maka Aku berikan, tapi Aku akan menjauhkan kalian dari syurga Ku"

Itulah yang di maksud Dajjal yang bermata 1. Ertinya hanya memikirkan duniawi daripada akhirat.

Sebarkan dengan ikhlas. Tiada paksaan dalam agama, niatkan ibadah (SEBARKAN ILMU WALAU 1 AYAT)

Ringankanlah tangan dengan copy ayat ini. Copy cepat, tak susah pon nak buat. Sama-samalah kita saling ingat mengingati. Baca juga AWAS! Inilah 15 Maksiat Yang Menurunkan Bala.

Kiamat Itu Semakin Dekat!!! Cuba Bayangkan Suatu Hari Bila Kita... Pesanan Ustaz Ini MENAMPAR Ribuan Orang Untuk Berfikir Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Unknown

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.