Thursday, June 9, 2016

Hafidz Roshdi BERI AMARAN Pemilik Buka Instagram Palsu Milik Isterinya

Pelakon Hafidz Roshdi memberi amaran kepada pihak yang mewujudkan sebuah akaun Instagram palsu menggunakan nama isterinya iaitu Nurul Shuhada dengan tujuan tertentu.

Menurut Hafidz atau nama sebenarnya Mumammad Hafidz Roshdi, 22, dia menyedari tentang kewujudan akaun palsu tersebut tiga hari selepas mereka berumah tangga.
"Saya sedar ada akaun palsu yang menggunakan nama dan gambar-gambar isteri saya tiga hari selepas kami berkahwin. Saya tidak tahu apa tujuan mereka membuat akaun tersebut.
"Saya menghantar mesej peribadi ke akaun tersebut dan memberi amaran supaya mereka menutup akaun itu dan tidak mencuri gambar-gambar isteri saya dengan tujuan tertentu," ujarnya.
ARTIKEL MENARIK:- MENARIK! Biodata Nurul Shuhada, Isteri Hafidz Roshdi Perlu Anda Tahu


Untuk info Hafidz sah bergelar suami kepada Nurul Shuhada Mat Shukri pada 30 April lalu di kediaman wanita tersebut di Perlis.

Tambah Hafidz, setelah menerima teguran berkenaan, inidvidu tersebut menukar profil akaun kepada kelab peminat Nurul Shuhada.

Akaun yang kini menggunakan nama profil kepada @shue.suhada itu sudah memiliki seramai 41.4 ribu pengikut dan mempunyai kira-kira 43 foto peribadi mereka.
"Saya sudah selidik bahawa individu yang menguruskan akaun itu adalah lelaki dan katanya dia minat kepada isteri saya dan ingin menubuhkan kelab peminat.
"Saya tidak tahu apa sebenarnya niat individu tersebut dan hanya bersangka baik sahaja. Setakat ini dia hanya ambil gambar-gambar isteri saya yang saya dan rakan-rakan baiknya muat naik di laman sosial," ujarnya.

Jelas Hafidz, setakat ini dia tidak mahu mengambil apa-apa tindakan selagi belum ada perkara yang memudaratkan atau menjatuhkan maruah keluarganya.

Bagaimanapun dia sentiasa memantau perkembangan Instagram berkenaan dari semasa ke semasa.
"Tiada apa-apa rancangan untuk ambil tindakan kerana saya dan isteri hanya fikir positif sahaja selagi dia tidak menjejaskan kemanana dan maruah kami tidak mengapa.
"Tapi saya sentiasa memantau akaun itu dan melihat apa yang gambar dan komen yang dimuat naik," ujarnya.
 

Hafidz Roshdi BERI AMARAN Pemilik Buka Instagram Palsu Milik Isterinya Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Unknown

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.