Thursday, May 19, 2016

MENYAYAT HATI! Ketua Polis DEDAH Laporan Terkini Hasil Bedah Siasat Gadis Maut Diro9ol Dan Ditusuk Cangkul

Beberapa hari lalu menjadi viral di laman sosial dengan insiden menyayat hati dimana seorang gadis beusia 18 tahun bernama Enno Fariah yang maut akibat dirogol dan kemaluan ditusuk cangkul oleh teman lelaki.

Hasil daripada bedah siasat yang telah dilakukan mendapati mangsa kemaluan mangsa telah dimasukkan batang cangkul sepanjang 65 sentimeter.Difahamkan, akibat kejadian itu telah mengakibatkan mangsa mengalami kecederaan yang teruk di bahagian hati dan paru-paru yang turut terkoyak. Menurut ketua Polis, Krishna Murti lagi berdasarkan hasil bedah siasat mendapati, sewaktu batang cangkul itu ditusuk, mangsa masih dalam keadaan hidup namun sudah berada dalam keadaan nazak.

Enno juga tidak berdaya untuk melawan kerana dipegang oleh si pelaku. Meskipun Enno cuba menjerit dalam kesakitan namun jeritannya tidak diendahkan oleh suspek.

Akibat daripada tusukan batang cangkul tersebut, mangsa telah mengalami kecederaan yang teruk pada bahagian organ dalaman juga organ luarannya seperti:-

-Hati
-Paru paru
-Rongga dada
-Rahim
-Patah tulang pipi dan rahang kanan
-Patah leher
-Alat kemaluan koyak
-Lebam pada buah dada sebelah kiri dan kanan dengan bekas gigitan manusia
-Pipi kanan luka dan berlubang (Ditikam menggunakan sudu garpu)

Menurut laporan polis, ketiga suspek yang melakukan pembunuhan ini telah ditangkap dimana seorang darinya berusia 16 tahun manakala dua lagi berusia 24 tahun.


Ketiga-tiga suspek telah dibawa ke balai polis mapolda metro jaya pada 17.05.2016. Sementara itu, suspek juga terpaksa diasingkan bilik daripada banduan yang lain kerana mereka telah dipukul oleh banduan lain yang marah dengan perbuatan yang dilakukan oleh suspek. 

Pengakuan dan motif suspek:

Rahmat, 16, mengaku merogol mangsa dan memasukkan batang cangkul, menendang batang cangkul tersebut sehingga menusuk ke dalam kemaluan mangsa. Sementara itu motif pembunuhan pula kerana mangsa selalu menolak untuk melakukan hubungan intim.

Arif, 24, mengaku mencangkul leher mangsa dan menggigit payudara sewaktu kemaluan mangsa ditusuk dengan batang cangkul. Manakala motif pembunuhan pula adalah kerana cintanya ditolak banyak kali oelh mangsa.


Imam Harpiadi, 24, mengaku mencakar wajah mangsa dengan menggunakan sudu dan garpu. Sementara itu, motif pembunuhan pula kerana suspek selalu diejek oleh mangsa yang memiliki wajah hodoh dan cintanya juga ditolak.

Ketua Polis Krishna Murti menyifatkan ketiga-tiga susupek yang melakukan pembunuhan ini menyukai mangsa namun cintanya telah ditolak. 
“Berdasarkan bukti keterangan, ketiganya berusaha mendekati mangsa, tapi mangsa tidak mahu,” katanya. 

MENYAYAT HATI! Ketua Polis DEDAH Laporan Terkini Hasil Bedah Siasat Gadis Maut Diro9ol Dan Ditusuk Cangkul Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Unknown

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.