Wednesday, May 11, 2016

Kos Nikah Kini Mahal? Lihat Apa Yang Dilakukan Bapa Perempuan Ini Kepada Bakal Menantunya Sangat Mengejutkan!!!

Tidak dapat dinafikan, kos barangan kini semakin meningkat sekaligus mempengaruhi kos perkahwinan yang ingin dilangsungkan oleh setiap pasangan yang ingin mendirikan rumah tangga.

Respect dengan bapa kepada enam anak perempuan ini apabila dia sebaliknya memudahkan urusan perkahwinan yang bakal dilangsungkan oleh anak perempuannya dan juga bakal menantunya.Bagi mengurangkan beban bakal menantunya, seorang bapa kepada enam anak perempuan di Al Ain, Emiriah Arab Bersatu (UAE) meminta secawan kopi dan sebiji kurma sebagai mas kahwin. 


Berita yang kini viral di media sosial UAE. Lelaki itu menjelaskan kos untuk melangsungkan perkahwinan di UAE kini terlalu mahal sehingga menyebabkan ramai lelaki tempatan menangguhkan hasrat untuk mendirikan rumah tangga.

Mereka terpaksa menunggu lama kerana ingin mengumpul duit bagi hantaran dan mas kahwin yang mahal. Jadi, dia meminta agar ramai lagi rakyat UAE mencontohi tindakannya. 
“Ibu bapa perlu membenarkan anak perempuan mereka berkahwin dengan lelaki yang baik, termasuk latar belakang mereka, bukan kerana kekayaan. Dengan mengambil keputusan itu, bapa itu menjamin anaknya akan hidup bahagia dengan suami mereka tanpa perlu menanggung beban hutang untuk berkahwinan,” kata seorang pengguna, Mohammed.
LAGI ARTIKEL MENARIK:-

1)  KECOH! Gadis Melayu Dikecam Netizen, Nikah Dengan Lelaki Bangladesh

2) Nak 'Till Jannah' Tapi Bermekap Sampai Tak Solat? - Bakal Pengantin WAJIB BACA!

Kos Nikah Kini Mahal? Lihat Apa Yang Dilakukan Bapa Perempuan Ini Kepada Bakal Menantunya Sangat Mengejutkan!!! Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Unknown

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.