Wednesday, May 4, 2016

DETIK MENGERIKAN! 28 Orang Tergantung Setinggi 65 Kaki Bila Roller Coaster Dinaiki Terhenti

Pasti ada diantara anda yang pernah dan gemar menaiki roller coaster. Siapa yang tidak seronok malah acara ini memang mencabar ketakutan seseorang. Tetapi ini berita yang tidak enak diketahui. Taman tema menjadi perhatian ramai apabila roller coaster yang dinaiki oleh pengunjung berhenti secara tiba-tiba.Amat mengerikan kerana mereka yang menaiki roller coaster tersebut tergantung selama 30 minit. Seramai 28 pengunjung ketika itu dan ia memang detik yang amat mengerikan. Malah ramai yang menjerit. Tidak kurang juga yang risau akan tali pinggang keleder yang dipakai akan terbuku. Masakan tidak, mereka berada dalam keadaan posisi ke bawah setinggi 65 kaki!


Sebelum ini ada juga kes di taman tema itu apabila dua wanita kehilangan kaki akibat nahas roller coaster. Nampak gayanya taman tema Alton Towers perlu titik beratkan keselamatan pengunjung. Insiden yang baru berlaku ini berpunca sistem elektrik berkenaan mati secara mengejut kerana hujan yang lebat.

DETIK MENGERIKAN! 28 Orang Tergantung Setinggi 65 Kaki Bila Roller Coaster Dinaiki Terhenti Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Unknown

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.