Tuesday, April 26, 2016

Suami Isteri Sah Nikah Dengan Mas Kahwin Cuma Segelas Air Cetus Perhatian Ramai!

Bermula dengan  video pengantin lelaki ditumbuk gara-gara Wang Hantaran Tak Cukup Cetus Pergaduhan Besar!, menyusul pula isu “Tak Sampai Satu Jam Nikah Tapi Wanita Ini Diceraikan Talak Tiga.... Punca Sebenar Terbongkar!!!”, dan terbaru, seorang lelaki berkahwin dengan wang hantaran tidak sampai RM 1000 antara topik hangat yang dibualkan oleh orang ramai sekarang.


Memandangkan, isu wang hantaran sedang menjadi “trend” di media sosial sekarang, lain pula kisah di negara seberang, Indonesia dimana mas kahwin bagi pihak lelaki terhadap pengantin perempuan hanya segelas air sahaja. Tiada kekecohan yang timbul, mas kahwin segelas air itu merupakan persetujuan daripada kedua belah pihak.

Menerusi Facebook milik Purwanto, beliau memuat naik sekeping gambar dengan berkapsyen “Pernikahan Hari & Rohani dengan mahar segelas air minum. Langsung diminum maharnya... Semoga menjadi keluarga yang bahagia” 

Menurut Purwanto lagi, pengantin lelaki itu merupakan pegawai agama dan ramai netizen tidak menyangka perkahwinan mereka berjaya dilangsungkan dengan mas kahwin berbentuk segelas air sahaja.

LAGI ARTIKEL MENARIK:-

Suami Isteri Sah Nikah Dengan Mas Kahwin Cuma Segelas Air Cetus Perhatian Ramai! Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Media PenMerah

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.