Monday, April 11, 2016

Kecoh Tudung Fareeda Dikecam, Fizo Omar Akhirnya Tampil BIDAS Tohmahan Netizen Bikin TELINGA PANAS!!

Fizo Omar kecewa dengan tohmahan dan hinaan yang dilemparkan segelintir individu terhadap isterinya, Mawar Abdul Karim.

Ini juga termasuk ada individu yang melahirkan rasa tidak berpuas hati dengan rekaan tudung Fareeda yang didakwa terlalu singkat dan tidak mengikut cara-cara tudung yang dituntut dalam Islam.Fizo berkata, sebagai suami dan Ketua Bahagian Pemasaran, Fareeda Global Resources, dia berhak untuk bersuara bagi menjelaskan tuduhan yang boleh menjejaskan imej dan kredibiliti isterinya serta perniagaan mereka.
"Aurat itu subjektif, selagi dia menutup kepala, tidak berpakaian seksi dan menjolok mata ia sudah cukup baik bagi saya, dalam Islam sebenar tangan pun tidak boleh terdedah.
"Isteri saya menjual tudung... bukan menjual skirt pendek, kenapa perlu hina dia sampai begitu sedangkan kerana perniagaan tudungnya itu, ramai wanita yang sudah berhijrah untuk bertudung," katanya.

Tambah Fizo, beliau kecewa apabila semua gambar yang dimuat naik olehnya bersama isterinya turut dikecam netizen sehingga ada yang mempertikaikan dosa yang bakal ditanggung oleh Fizo.
"Saya tidak boleh tahan marah bila gambar yang saya muat naik bersama Mawar dikomen dengan pelbagai ayat berunsur negatif.
"Sehingga ada mengatakan saya menanggung dosa kerana Mawar bertudung begitu, saya tidak faham kenapa ramai yang tidak berpuas hati dengannya," soal Fizo.

Jelas Fizo lagi, tudung yang dikeluarkan mempunyai pelbagai saiz dimana boleh dipilih oleh pembeli mengikut keselesaan masing-masing.
"Kalau mereka kata tudung itu terlalu singkat mereka boleh beli jenis yang lain, di Fareeda kita jual pelbagai jenis tudung mengikut saiz yang bersesuaian dengan mereka.
"Cuma permintaan tinggi terhadap tudung yang dipakai oleh isteri saya, jadi sebab itu ia lebih komersil berbanding tudung-tudung yang labuh," katanya.

Meskipun dikecam hebat oleh netizen, isterinya itu bagaimanapun tidak pernah mengambil peduli dengan situasi tersebut memandangkan sibuk menguruskan perniagaan.

Katanya, Mawar lebih banyak menumpukan perhatian terhadap perniagaan berbanding mengambil tahu komen negatif yang tidak mendatangkan keuntungan.
"Dia tidak ada Facebook, Twitter dan Instagram. Yang ada sekarang semua saya. Yang jaga (akaun laman sosial) itu juga saya kerana dia tidak ada masa.
"Saya sangat kagum dengan usaha gigih isteri saya kerana dia berjaya menjadikan jenama Fareeda sehingga terkenal di Malaysia," katanya.

Dalam pada itu Fizo  juga tidak menolak kebanyakan individu memberi komen negatif kerana berasa cemburu dengan kejayaan mereka dalam perniagaan yang semakin berkembang itu.

LAGI ARTIKEL MENARIK:-


Kecoh Tudung Fareeda Dikecam, Fizo Omar Akhirnya Tampil BIDAS Tohmahan Netizen Bikin TELINGA PANAS!! Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Media PenMerah

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.