Tuesday, April 12, 2016

MENARIK! 5 Jenama Tudung Paling Meletup Di Malaysia

Lambakan pelbagai jenama tudung dan selendang di pasaran terus mendapat sambutan. Tudung-tudung ini dijual di butik atau dalam talian sehingga mampu mencipta kumpulan pengikut setianya sendiri.


Berikut lima jenama tudung yang paling dikejar-kejar peminat:

1. Naelofar Hijab
Harga: RM53-RM89


Dimiliki oleh Neelofa, seorang pelakon dan pengacara program “MeleTOP.” Selebriti ini memanfaatkan popularitinya untuk melonjakkan lagi jenama ini, khususnya di kalangan peminatnya.

Beliau juga sering menggayakan tudung keluaran terbaharunya setiap kali muncul di kaca televisyen atau majlis rasmi. Hijab lilit siap pakai, ciri utama rekaan Naelofar Hijab, sesuai digayakan semua peringkat umur.

Butik tudungnya terletak di Taman Tun Dr Ismail di Kuala Lumpur. Produk-produknya juga boleh didapati di kebanyakan vendor dan butik fesyen muslimah.

2. Fareeda
Harga: RM80-RM200


Diasaskan Faridah Zakaria, yang mempunyai minat mendalam sejak 10 tahun dulu ketika masih di Pulau Pinang, jenama ini antara yang terawal menggunakan Internet sebagai saluran jualan.

Selain harganya mahal sehingga mencecah ratusan ringgit, tetapi masih dicari-cari peminatnya, jenama ini membawa kelainan apabila ia disertai aksesori kerongsang kristal Swarovski pada tudung.

Peminatnya sanggup bermalam di hadapan kedai dan beratur panjang semata-mata kerana tidak ingin terlepas peluang jualan potongan harga.

3. Sugarscarf
Harga: RM39-RM200


Bermula dengan jualan dari pintu ke pintu, kemudian melalui blog, siapa sangka dunia media sosial yang berkembang pesat menjadikan jenama selendang ini popular di kalangan gadis.

Selain fabriknya lembut dan berkualiti, rekaan warnanya pula menarik dan ceria sesuai mengikut peredaran masa.

Pada September lalu, timbul isu apabila pemiliknya Eyqa Sulaiman mendakwa rekaannya diciplak Naelofar Hijab. Tetapi Naelofar Hijab menafikannya.

Mula bertapak di Shah Alam, Sugarscarf kini meluaskan cawangannya ke United Kingdom.

4. Radiusite
Harga: RM39-RM89


Ringkas tetapi menarik, dua elemen utama itu menjadi asas perniagaan selendang dan skaf di Radiusite. Golongan muda dan remaja kebanyakannya menggemari jenama ini yang diusahakan oleh A'tikah Ash'ari, graduan pengurusan pelancongan.

Seperti butik jenama-jenama terkenal yang lain, jenama ini turut menjual baju kurung dan busana muslimah. Selain di Shah Alam, Radiusite juga memiliki butik di Rawang, Johor Bahru, Kuala Lumpur dan Bangi.

5. Aidijuma
Harga: RM10-RM45


Berbeza dengan jenama lain, Aidijuma menumpukan kepada koleksi jualan tudung bawal atau empat segi. Pemiliknya Norjuma Habib, bekas pengacara Nona TV3.

Apa yang menjadi kegilaan pemakai hijab jenama ini? Coraknya yang mengikut trend, ringkas dan menawarkan harga serendah RM10.

Jenama ini memiliki kiosk di Selangor, Perak, Johor, Melaka, Pahang, dan Kuala Lumpur, selain dijual melalui vendor dan butik fesyen muslimah.

Menarik kan? Memang tak sangkalah harga yang ditawarkan oleh 5 Jenama Tudung Paling Meletup ini. Malah, sudah tentu jenama tudung popular turut menjaga kualiti produk keluaran mereka. Jadi, anda dapat tudung berjenama yang berkualiti pada harga berpatutan.

Semoga ia menjadi rujukan anda untuk menutup aurat.

MENARIK! 5 Jenama Tudung Paling Meletup Di Malaysia Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Media PenMerah

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.