Saturday, March 26, 2016

PANAS!! Dato Seri Vida Diberi 'Amaran Keras' Patuhi Peraturan Perlawanan Bola Sepak PQPTRW

Pengasas produk kecantikan yang juga Penasihat kehormat Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa), Datuk Seri Hasmiza Othman diberi amaran supaya mematuhi peraturan perlawanan bola sepak terutama melibatkan pasukan The Red Warriors.

Artikel menarik- PANAS! Dato Seri Vida Beri Amaran Keras Buat Individu CIPLAK Jersi Baharu Kelantan

PANAS!! Dato Seri Vida Diberi 'Amaran Keras' Patuhi Peraturan Perlawanan Bola PQPTRW

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Football Malaysia Limited Liability Partnership (FMLLP), Kevin Ramalingam, terdapat beberapa peraturan perlu dipatuhi ketika berada di bangku simpanan, termasuk memakai pakaian berbeza daripada pemain yang beraksi di padang.
"Beliau perlu mematuhi peraturan di kawasan teknikal seperti elakkan menggunakan telefon bimbit, pakaian tidak boleh sama dengan yang dipakai oleh pemain di padang... itu sebab pemain yang berada di bangku simpanan memakai bib agar tidak sama dengan rakan sepasukan yang sedang beraksi.    
"Selain itu, beliau tidak boleh meninggalkan kawasan teknikal untuk bertemu dengan penyokong dan perkara-perkara seumpama itu. Ia adalah peraturan biasa dalam bola sepak yang perlu dipatuhi," kata.
PANAS!! Dato Seri Vida Diberi 'Amaran Keras' Patuhi Peraturan Perlawanan Bola Sepak PQPTRW

Tegas Kevin lagi, jika Dato Seri Vida gagal mematuhi peraturan berkenaan, beliau mungkin tidak dibenarkan memasuki kawasan teknikal lagi bagi memastikan tiada siapa melanggar peraturan terbabit
"Jika peraturan-peraturan itu tidak dipatuhi, maka kami tiada pilihan bagi memastikan tiada sesiapa melanggar peraturan. Kami memang inginkan sesuatu yang menghiburkan tetapi tidaklah sampai ke tahap ini, yang menjejaskan peraturan," katanya.
PANAS!! Dato Seri Vida Diberi 'Amaran Keras' Patuhi Peraturan Perlawanan Bola Sepak PQPTRW

Kevin berkata, Dr Vida dibenarkan memasuki kawasan teknikal menerusi pendaftaran oleh Kafa sebagai pegawai pasukan, dan FMLLP selaku entiti swasta yang menguruskan Liga Malaysia (Liga M) sejak awal musim ini, akur berdasarkan peraturan itu.

LAGI ARTIKEL MENARIK:-

1) PANAS! Dikritik Sengaja Pamer Kemewahan, Dato Seri Vida Bidas Kenyataan Netizen

2) Mira Filzah Beri 'Amaran Keras' Terhadap Individu Buka Akaun Palsu Miliknya!

PANAS!! Dato Seri Vida Diberi 'Amaran Keras' Patuhi Peraturan Perlawanan Bola Sepak PQPTRW Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Unknown

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.