Tuesday, February 2, 2016

PANAS!! Kisah Cinta Dengan Wanita Bukan Islam Dipersoal, Hazama Beri Komen Padu Buat Pengkritik

Penyanyi Hazama memberitahu ada meminta pandangan daripada rakan baiknya iaitu penyanyi Akim Ahmad berkaitan dengan hal berkaitan percintaan dengan pasangan berbeza agama kerana berasa kagum dengan pengorbanan Akim memperjuangkan cinta bersama tunangannya Stacy yang mencecah tujuh tahun itu.

"Saya ada minta nasihat dan bertanya pada Akim juga tentang hal-hal cinta dengan pasangan berlainan agama. Saya lihat dia seorang yang penyabar dan sanggup menunggu lama, hubungan dia dengan tunangnya iaitu Stacy sudah tujuh tahun. Manakala saya Genervie baru sahaja tiga tahun bercinta. Hazama dan kekasihnya Genervie Kam.
PANAS!! Kisah Cinta Dengan Wanita Bukan Islam Dipersoalkan, Hazama Beri Komen Padu Buat Pengkritik

Hazama tidak pernah mendesak wanita itu memeluk agama Islam semata-mata untuk berkahwin dengannya. 
"Saya tidak mahu paksa dia masuk Islam, biar dia sendiri terbuka hati sendiri dan bukan kerana saya semata-mata. Saya sanggup tunggu selagi termampu dan kalau di memeluk agama Islam saya tidak mahu dia menukar namanya."
"Saya amat hairan media sosial zaman sekarang. Mengapa perubahan keperibadian seseorang perlu dikaitkan dengan persoalan keagamaan?
"Didalam persoalan seseorang menukar agama asalnya ke agama yang lain adalah sesuatu mereka lakukan dengan keikhlasan tersendiri diatas dasar mereka memahami dan mempelajari selok belok didalam suatu keagamaan yang mereka anggap baik dan mententeram jiwa mereka."
PANAS!! Kisah Cinta Dengan Wanita Bukan Islam Dipersoalkan, Hazama Beri Komen Padu Buat Pengkritik 
"Dalam Islam jugak amat melarang kepada mana-mana individu yang telah memeluk Islam mahupun orang Islam sendiri mengwar-warkan berita kepada umum kerana sesiapa yang memeluk agama islam perlu ada jati diri didalam hati dan jiwa bahawa pilihannya adalah tepat. Sebagai pendorong perlu lebih bertanggungjawab mendokong mereka ke arah duniawi dan akhirat dengan cara “INTERNAL ATTRACTION”.
"Islam mempunyai suatu kelainan dimana setiap perbuatan manusia yang melakukan sesuatu perbuatan adalah pemehatian ALLAH kerana dunia ini adalah haknya. Itulah sebabnya Nabi Muhammad menegaskan kepada umatnya bahawa ALLAH menepatkan Islam sebagai 2 alam untuk pilihan manusia.
PANAS!! Kisah Cinta Dengan Wanita Bukan Islam Dipersoalkan, Hazama Beri Komen Padu Buat Pengkritik
Hazama dan kekasihnya Genervie Kam.
LAGI ARTIKEL MENARIK:- PANAS!! Kisah Cinta Dengan Wanita Bukan Islam Dipersoal, Hazama Beri Komen Padu Buat Pengkritik Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Unknown

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.