Tuesday, January 26, 2016

Persembahan Faizal Tahir Di AJL30 Menyentuh Hati Jadi Viral!

Mesej Kemanusiaan, Assalamualaikum Dunia itulah antara kata-kata pelayar media sosial berkenaan dengan persembahan menyentuh hati Faizal Tahir menerusi lagu Assalamualaikum dalam Anugerah Juara Lagu (AJL) Ahad lalu.

Artikel menarik:- OHSEM! Gambar Fesyen Meletop Siti Nurhaliza Di AJL30 Buat Lelaki Terlopong... WOWW!!

Persembahan Faizal Tahir Di AJL30 Menyentuh Hati Jadi Viral!

Berlatar belakangkan paparan gambar-gambar keperitan dan kesusahan situasi sebenar yang berlaku di Syria seperti di kem pelarian Yarmouk, dan terkini di Madaya 'banyak hati yang menangis'.

Ramai pelayar yang terkesan dengan mesej itu, sehinggakan video persembahan Faizal Tahir menjadi viral di media sosial antaranya di Facebook Ikram for Syria, yang antaranya menulis 'lagu Faizal Tahir membawa mesej kemanusiaan paling realistik, melihat kepada keadaan dunia sekarang' .

Persembahan Faizal Tahir Di AJL30 Menyentuh Hati Jadi Viral!

Sementara itu menurut seorang pelayar, Amin Ibnu Lotif  dalam catatannya menulis antara yang begitu memberi kesan pada dirinya semalam ialah pada segmen akhir persembahan Faizal Tahir yang memaparkan 'kisah anak Syria yang lapar'.
"Bilakah kali terakhir makan roti ini,...dah lama dulu, habis itu makan apa sekarang? makan rumput. Allahuakbar!. ,"segmen paparan anak pelarian Syria yang ketika ditanya hanya makan rumput kini menyentuh hati Amin.
Persembahan Faizal Tahir Di AJL30 Menyentuh Hati Jadi Viral!

Terdahulu, Faizal Tahir telah beberapa kali menyertai misi kemanusiaan ke kem pelarian Syria di Lubnan dan Jordan bersama Aqsa Syarif dan i4Syria.

Ahad lalu dalam AJL, Faizal Tahir merangkul tempat kedua, sementara Akim & The Majistret merangkul kejuaraan Anugerah Juara Lagu 30 sementara pemenang tempat ketiga ialah Caliph Buskers menerusi lagu Hanya Namamu.

LAGI ARTIKEL MENARIK:-

1) Jangan Mengeluh Sebab Tak Kahwin Lagi! Lelaki Ini Dedah REALITI Sebenar Selepas Kahwin... MENGEJUTKAN!!

2) AWAS!!! Jangan Lakukan 15 Perkara Ini Pada Tahun 2016... PADAHNYA NANTI

3) (GAMBAR) Jihan Muse Mengamuk, Kereta Mewah Diconteng!

Persembahan Faizal Tahir Di AJL30 Menyentuh Hati Jadi Viral! Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Media PenMerah

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.