Thursday, January 14, 2016

MESTI BACA! Pesanan Dato Seri Vida Ini Buat KAFA Bikin Panas!

Sehingga hari ini menjadi bualan hangat di media sosial selepas jutawan produk Dato Seri Vida bersetuju untuk menaja TRW. 

Ada ura-ura mengatakan Dato Seri Vida akan menaja TRW sebanyak RM8 Juta namun ia bukanlah seperti yang dilaporkan apabila KAFA Dedah Jumlah Sebenar Tajaan Yang Diterima Dari Dato Seri Vida... MENGEJUTKAN!

Dengan jumlah sebanyak RM4 juta yang ditaja nampaknya ia masih belum mencukupi buat KAFA untuk kos pengurusan.

Dato Seri Vida kemudian tampil memberi pesanan buat KAFA.
“Saya bukan lerak pitih atas padang…tidak.”
Itulah yang diungkapan oleh Pengasas Vida Beauty, Datuk Seri Vida kepada persatuan bola sepak KAFA yang membangkitkan isu dana untuk memperkuatkan pasukan tidak mencukupi dan perlu ditambah lagi yang dialek dalam loghat kelantan.

MESTI BACA! Pesanan Dato Seri Vida Ini Buat KAFA Bikin Panas!

Maksudnya beliau bukannya sekadar menabur wang ketika memutuskan untuk menaja pasukan bola sepak negeri kelahirannya itu.

Menurut usahawan kosmetik yang lebih dikenali sebagai Datuk Seri Vida, sebelum membuat keputusan untuk menaja The Red Warriors (TRW) beliau melakukan penyelidikan dan pembangunan (R&D) secara terperinci mengenai perkara ini.
“Sebagai penaja, saya rasa tidak salah jika mengambil tahu mengenai hala tuju pasukan ini.  Saya mahu memastikan pelaburan besar ini tidak disia-siakan begitu sahaja.
“Saya ada cita-cita besar untuk pasukan ini, sebab itu saya berani buat keputusan untuk jadi penaja. Saya tahu TRW akan bangkit kembali pada musim ini,” katanya kepada mStar Online.
Ahli perniagaan kelahiran Machang itu berkata demikian bagi mengulas kenyataan Profesor Emeritus Tan Sri Dr Khoo Kay Kim yang mengkritik campur tangan penaja dalam pengurusan bola sepak, termasuk dilantik sebagai penasihat kehormat.

Jelas Vida, pelantikannya sebagai Penasihat Kehormat Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa) membuktikan bahawa pengurusan badan induk tersebut memberi kepercayaan kepada beliau untuk bersama-sama membangunkan TRW. 

Saya hargai pelantikan tersebut, tidak sangka mereka menerima idea saya untuk bersama-sama melakukan transformasi kepada pasukan ini. 
“Saya sayangkan TRW. InsyaAllah, ada banyak perkara yang saya mahu lakukan selepas ini,” katanya.
MESTI BACA! Pesanan Dato Seri Vida Ini Buat KAFA Bikin Panas!

Pada Jumaat lalu, Vida dan Kafa mencapai kata sepakat mengenai perjanjian penajaan TRW selama dua musim yang dikatakan mencecah RM16 juta.

Majlis menandatangani perjanjian penajaan itu secara rasmi akan diadakan di ibu negara pada Jumaat ini.

Selain bersetuju dengan dua syarat awal Datuk Seri Vida, Kafa turut menerima 33 syarat tambahan baharu yang dikemukakan Ketua Pegawai Eksekutif Vida Beauty Sdn Bhd itu sebelum bersedia menaja TRW.

Dua syarat awal itu adalah Stadium Sultan Muhammad IV, Kota Baru, Kelantan akan dicat dengan warna merah jambu, manakala nama pasukan Kelantan diubah kepada Pamoga Qu Puteh The Red Warriors.

MESTI BACA! Pesanan Dato Seri Vida Ini Buat KAFA Bikin Panas! Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Unknown

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.