Sunday, January 10, 2016

MESTI BACA! Jawapan Dato Seri Vida Apabila Diminta Supaya Taja Belajar

Sejak minggu lalu menjadi bualan hangat di laman sosial dengan perkahabaran bahawa Dato Seri Vida bakal menaja TRW. Disamping menerima respon positif dari pelbagai pihak tidak dapat dinafikan ada juga pandangan negatif yang dilemparkan kerana Dato Seri Vida hadir dengan 2 syarat sebelum beliau menaja pasukan tersebut.

Selain perkara tersebut yang menjadi viral, tidak kurang juga ada yang meminta Dato Seri Vida supaya menaja pelajar untuk sambung belajar. Berikutan menjadi viral status-status dilaman sosial, akhirnya jutawan kosmetik terkenal berkenaan tampil memberi jawapan.


Ramai yang meminta beliau untuk menderma dan sumbangan supaya beliau dapat menaja pelajar untuk menyambung pelajaran namun baginya ada perkara yang lebih bermanfaat.

MESTI BACA! Jawapan Dato Seri Vida Apabila Diminta Supaya Taja Belajar
"Contoh, kalau taja seorang pelajar sambung belajar, kos yang diperlukan adalah RM50,000 tapi hanya seorang yang mendapat manfaat"
"Jika RM50,000 itu diberikan kepada rumah anak yatim, betapa bermakna untuk kegunaan anak-anak kecil ini, lebih 500 orang nak makan 5 bulan pun boleh, satu lagi, kejayaan bermula masa saya belajar."
"Masa saya berlajar dahulu, saya berniaga, berdagang, tambah duit poket, kadang-kadang saya lakukan 3 kerja dalam satu masa, siap kerja kilang lagi," kata Datuk Vida di dalam akaun Instaram miliknya.
MESTI BACA! Jawapan Dato Seri Vida Apabila Diminta Supaya Taja Belajar

Beliau juga memberitahu bahawa dia juga mencari sumber untuk menampung perbelanjaannya, tetapi semua usaha dan ikhtiarnya itu membuka mindanya lebih kreatif dan lebih banyak merancang.
"Sekarang berkat usaha itu, saya mampu miliki apa yang diidamkan, maaf jika terasa, sekadar berkongsi," tulis Datuk Vida menamatkan statusnya.
Lagi artikel menarik:-

1) WOWW! Inilah Info Menarik Dato Seri Vida Yang Ramai Tidak Tahu... MENGEJUTKAN!!

2) Inilah Respon Slumber Dato Vida Bila Dibandingkan Dengan Datuk Aliff Syukri 

MESTI BACA! Jawapan Dato Seri Vida Apabila Diminta Supaya Taja Belajar Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Unknown

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.