Monday, December 7, 2015

(GAMBAR) Wanita Miliki Pinggang Terkecil Catat Rekod Dunia

(GAMBAR) Wanita Miliki Pinggang Terkecil Catat Rekod Dunia

Pinggang yang kecil merupakan satu asset yang sangat dibanggakan oleh setiap wanita. Memiliki pinggang yang berukuran kecil menjadi satu kelebihan yang tidak perlu disangkal lagi. Bagi wanita, ia merupakan satu kemestian untuk memiliki pinggang yang kecil dan ramping. Apa pula cara dan bagaimana kegigihan mereka untuk mendapatkan ukuran pinggang yang begitu kecil? Jom kita lihat siapa wanita wanita tersebut.

1.Cathie Jung

(GAMBAR) Wanita Miliki Pinggang Terkecil Catat Rekod Dunia

Cathie Jung merupakan seorang wanita yang berasal daripada Amerika Berjaya memegang rekod  ” Guiness World Record” dengan memiliki lingkar pinggang  38 cm, iaitu pinggang paling kecil di dunia. Menurut Cathie, beliau sangat obses dengan wanita-wanita pada zaman Victoria yang memiliki lingkar pinggang yang sangat kecil. Untuk mendapatkan saiz ukuran pinggang seperti yang diidamkan, Cathie Jung tidak pernah berputus asa dengan memakai korset selama 12 tahun dan hanya dibuka ketika hendak mandi. Kegigihan Cathie Jung meletakkan diri beliau sebagai pemilik ukuran pinggang paling kecil di dunia.

2.Ethel Granger

(GAMBAR) Wanita Miliki Pinggang Terkecil Catat Rekod Dunia

Eithel Grangel seorang wanita yang memiliki ukuran pinggang sekecil 33 cm ini mengiktirafkan beliau yang memiliki pinggang terkecil dalam sejarah. Eithel juga sanggup menghabiskan masa bertahun tahun dengan memaki korset sehingga memiliki pinggang sekecil ini. Beliau yang hidup pada era 1905-1982 juga pernah tercatat di “Guinness Book of World Records” dengan ukuran pinggang hanya 33cm. Bagi memenuhi kehendak suaminya yang begitu obses dengan perempuan yang berpinggang kecil, Eithel sanggup menyeksa dirinya setiap hari dengan memakai korset yang membuatkan pinggangnya semakin kecil.

3.Loana Spangerberg

(GAMBAR) Wanita Miliki Pinggang Terkecil Catat Rekod Dunia

Jika untuk mendapatkan ukuran pinggang yang kecil dengan memakai korset, tetapi tidak bagi wanita yang berusia 30 tahun ini. Loana Spangerberg antara wanita yang tidak boleh gemuk dan memang dikurniakan pinggang yang sangat kecil . Menurut Ioana, dia sentiasa berusaha untuk menaikkan berat badannya dengan makan makanan yang berkuantiti banyak, namun masih juga tidak Berjaya. Beliau memang dilahirkan memliliki tubuh badan dan pinggang yang kecil sejak dari kecil lagi. Pinggang yang kecil dimilikinya bukanlah hasil daripada memaki korset selama bertahun tahun.

4.Michele Kobke

(GAMBAR) Wanita Miliki Pinggang Terkecil Catat Rekod Dunia

Diet yang ekstrem dan bersukan merupakan produk yang paling berhasil untuk memiliki pinggang yang ramping. Tetapi, tidak bagi wanita ini. Michele Kobke yang berusia 24 tahun ini memakai korset setiap hari selama 3 tahun sehingga pinganggnya mengecil hingga 38 cm. wanita ini begitu berbangga dengan ukuran pinggang yang dimilikinya sehingga memberi kesan yang tidak baik untuk kesihatannya. Michele tidak boleh berdiri seperti manusia normal dsebabkan otot di punggung dan perutnya sudah tidak lagi berfungsi, beliau juga tidak boleh menikmati makanan seperti manusia normal. Sangat menyeksakan!

(GAMBAR) Wanita Miliki Pinggang Terkecil Catat Rekod Dunia Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Unknown

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.