Wednesday, December 9, 2015

Apa Ke Bangang Doktor Ni, Aku Minta Ubat Tahan Sakit Belakang Bukan Ubat Demam.

"Apa Ke Bangang Doktor Ni, Aku Minta Ubat Tahan Sakit Belakang Bukan Ubat Demam".!

Ibarat sudah jatuh ditimpa tangga, itu lah nasib yang dilalui oleh seorang pengguna media sosial yang memuat naik status tidak berpuas hati dengan seorang doktor.

Lain yang diminta, lain pula yang doktor bagi. Namun secara tak sengaja sebenarnya status itu memakan diri sendiri. Alahai memalukan jer. Tapi elok juga, boleh dijadikan pengajaran untuk kita semua.


Mungkin pengguna media sosial tersebut tidak tahu peranan Paracetamol dan beranggapan doktor tidak memberikan ubat yang sepatutnya.

Tak puas hati punya pasal, terus luahkan di Facebook tapi tak tahu rupanya….

Selama ini mungkin dia tahu yang paracetamol hanya untuk demam sahaja kot. Elok juga ada perkongsian macam ini, orang lain yang tak tahu pun boleh tahu.

Paracetamol sebenarnya pain killer yang berfungsi melegakan kesakitan sebab itu boleh digunakan untuk selsema, sakit kepala dan banyak lagi.

"Apa Ke Bangang Doktor Ni, Aku Minta Ubat Tahan Sakit Belakang Bukan Ubat Demam".!

Jgn ikutkan hati. Malu bertanya sesat jalan. Sepatutnya awak berbincang atau btanya face to face semasa terima ubat tersebut. Jgn mudah membangangkan org lain. Sebab itu lah DIA DOKTOR dan awak hanyalah PESAKIT yg menunggu simpati dr fb. Dia belajar tinggi2 , awak yg cari dia, jumpa dia dan KECAM DIA. Ni lah susah kalau ilmu x dicari tapi nafsu yg membuak buak..

Moga dijadikan pengajaran buat yang berkenaan. Lain kali google dulu ye.

Apa Ke Bangang Doktor Ni, Aku Minta Ubat Tahan Sakit Belakang Bukan Ubat Demam. Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Media PenMerah

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.