Monday, November 16, 2015

PANAS! Inilah Punca Sebenar Alvin Tan Sering Hina Agama

PANAS! Inilah Punca Sebenar Alvin Tan Sering Hina Agama

Beberapa hari lalu Alvin Tan sekali lagi mencetuskan kontroversi hangat. Alvin Tan sekali lagi menghina Islam dengan memuat naik beberapa status menjijikkan dimana mengundang kemarahan ramai pihak. Akibatnya juga dia telah menerima padah apabila pagenya telah dibuang Facebook!

Menerusi laman Facebook milik Imam Muda Hilal, beliau telah berkongsi beberapa sebab dan punca sebenar mengapa Alvin Tan dengan beraninya sering menghina agama Islam!

Asbab wajar diabaikan posting Alvin Tan oleh rakyat Malaysia.

Sepatutnya perlu ada gerakan jangan layan budak Alvin Tan ni seluruh malaysia. Ada pelajar di Amerika beritahu saya bahawa setiap 2 atau 3 bulan, sesiapa yang berada bawah suaka politik (seperti Alvin Tan) perlu mengemukakan bukti bahawa nyawa dia terancam jika pulang. Maka setiap 2-3 bulan dia akan keluarkan penghinaan terhadap rakyat Malaysia. Bila dia buat posting sebegini, beliau dapat banyak ancaman bunuh di twitter, facebook dan sebagainya yang berusur politik perkauman dan keagamaan. Maka, atas sebab itu, perlindungan suaka politik akan diteruskan. Kalau macam ni, sampai ke tua dia akan dapat perlindungan.

Wallahualam, kena research sikit tentang undang-undang suaka politik di Amerika Syarikat seperti syarat-syarat dan sebagainya. Jika betul, satu Malaysia kena buat tak reti je dengan budak ni. Baru ada sebab permohonan perlindungan suaka politik beliau ditolak.
Bila perlindungan suaka politik dia ditolak, dia terpaksa balik ke Malaysia. Masa tu kita sambut dia dengan kompang dan bunga manggar.

Sebarkan..

PANAS! Inilah Punca Sebenar Alvin Tan Sering Hina Agama Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Media PenMerah

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.