Monday, September 7, 2015

Gurauan ‘Kasar’ 3 Anakanda Sultan Johor Menarik Perhatian!

Gurauan ‘Kasar’ 3 Anakanda Sultan Johor Menarik Perhatian!

Lumrah apabila merujuk kepada anak raja, sudah tentulah kita terbayang hidup penuh kemewahan, protokol dan lebih selesa menggunakan Bahasa Inggeris.

Bagaimanapun siapa sangka, perbualan anakanda-anakanda Sultan Johor menerusi Instagram baru-baru ini tak jauh beza ‘kasarnya’ dengan adik beradik dalam keluarga rakyat kebanyakan termasuk perkataan yang digunakan.

Rata-rata yang membaca perbualan tersebut di Instagram Tunku Tun Aminah menyifatkan ianya amat comel dan kelakar.

Segalanya bermula selepas Tun Tun Aminah memuatnaik gambar baginda sedang menikmati makanan di restoran bersama rakan-rakan.

Tunku Jalil kemudiannya muncul memberi komen “Penat-penat aku masak tunggu dia sampai. Rupanya makan luar! Thanks @tunku_tun_aminah”.

Apabila Tunku Tun Aminah cuba berdalih dengan berkata baginda sudah mahu pulang dan cuma ‘minum kopi’ sahaja Tunku Jalil mengeluarkan ayat gurauan kasar “Coffee break my butt! I see food!” kepada adindanya itu, sama seperti cara ramai ‘abang-abang’ di luar sana bercakap dengan adik mereka.


Gurauan ‘Kasar’ 3 Anakanda Sultan Johor Menarik Perhatian!

Tunku Idris kemudiannya muncul ‘membahan’ Tunku Aminah dengan menulis, “Memang tak reti balik rumah lah tu”.

Dah dah jangan layan minah ni @tunku_idris. Dia memang pelik.. coffee is drink, not food. Takkan itu pon dia tak tahu! Dah la tipu, bongok pulak tu” sambung Tunku Jalil lagi dan gurauan mereka bertiga berterusan menggunakan ayat bahasa pasar sama seperti orang kebanyakan.

Gurauan ‘Kasar’ 3 Anakanda Sultan Johor Menarik Perhatian!

Gurauan ‘Kasar’ 3 Anakanda Sultan Johor Menarik Perhatian!

Seronok lihat keakraban ketiga-tiga anakanda Sultan Johor ini kan? Paling tak sangka mereka boleh berlawak sampai keluar perkataan ‘bongok’ bagai.. comel je.

Gurauan ‘Kasar’ 3 Anakanda Sultan Johor Menarik Perhatian! Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Media PenMerah

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.