Sunday, September 6, 2015

BERSIH 4.0: Luahan Sayu Anne Ngasri Terhadap Tun M

BERSIH 4.0: Luahan Sayu Anne Ngasri Terhadap Tun M

Tindakan bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad yang menghadiri himpunan Bersih 4.0 baru-baru ini agak mengecewakan, kata Ketua Puteri Umno bahagian Bukit Bintang, Datin Anne Ngasri atau Nasriah Ngasri.

Menurut Anne, masyarakat Malaysia tidak pernah melupakan jasa Dr Mahathir dan menyifatkan tindakan pemimpin itu menghadiri Bersih 4.0 mungkin satu kesilapan.

"Manusia biasa melakukan kesilapan, mungkin kali ini Dr Mahathir lakukan kesilapan. Tetapi kalau kita ingat semula, perjuangan Dr Mahathir itu lebih besar dari apa yang dia lakukan pada tempohari," katanya.

Terdahulu, tindakan Dr Mahathir yang menghadiri perhimpunan Bersih 4.0 pada 29 dan 30 Ogos lalu mengundang pelbagai reaksi berbeza.

Menurut Anne lagi, walaupun tindakan Dr Mahathir akan mengundang pelbagai persepsi dari kalangan masyarakat berbilang bangsa di negara ini, beliau tetap menghormati bekas pemimpin negara itu.


“Mana-mana anak muda sekarang mengangkat Dr Mahathir sebagai idola mereka.
"Bagi saya, Dr Mahathir ada sebab tersendiri mengapa beliau melakukan perkara tersebut (turut serta di himpunan Bersih 4.0)," katanya lagi.

BERSIH 4.0: Luahan Sayu Anne Ngasri Terhadap Tun M Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Media PenMerah

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.