Wednesday, August 26, 2015

TINDAKAN BODOH!! Isu Ini Tidak Sepatutnya Berlaku

TINDAKAN BODOH!! Isu Ini Tidak Sepatutnya Berlaku

Bagaikan sudah tiada bahan jenaka lain apabila seorang pelayar laman sosial menangkap foto pengguna servis pandu-lalu (drive-thru) di sebuah restoran makanan segera dan mentertawakannya kerana menggunakan motorsikal.

"Aku laki bini terkejut bila tengok mamat ni dengan awek dia," kata pelayar tersebut dalam sebuah perkongsian yang dikongsi hampir 1,500 pelayar lain di Facebook.
"Ini drive-thru bukan ride-thru," katanya lagi beserta foto pasangan lelaki dan wanita yang beratur untuk memesan makanan yang diambil dari dalam sebuah kereta.
TINDAKAN BODOH!! Isu Ini Tidak Sepatutnya Berlaku

Perkongian tersebut bagaimanapun disambut dengan kecaman pelayar lain yang rata-rata tidak bersetuju dengan kritikannya terhadap penunggang motorsikal tersebut menggunakan servis berkenaan.

"Baru keluar gua ke perempuan ni?" kata Ahmad.
 "Aku selalu je pergi (pandu-lalu) naik motorsikal," kata Shinju.
"Jangan bongkak, jangan sombong. Tuhan boleh ambil semuanya dengan sekejap aje," kata Greg.
 "Jangan hina orang.. Kesenangan di dunia ni hanya pinjaman. Jangan bongkak dan angkuh. Hidup ni macam roda," kata Zuan.
Kesian kat kedua pasangan ni. Tak pasal isu ini dijadikan bahan jenaka. Pengajarannya jangan suka-suka nak menghina orang mana tahu orang yang dihina tu sebenarnya kehidupannya lebih baik. Saja nak acah-acah bawak moto. 

TINDAKAN BODOH!! Isu Ini Tidak Sepatutnya Berlaku Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Media PenMerah

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.