Sunday, August 9, 2015

PANAS! Kedai Makan 'Popular' Di Klebang Guna Bahasa Kasar Dengan Pelanggan

PANAS! Kedai Makan 'Popular' Di Klebang Guna Bahasa Kasar Dengan Pelanggan

Kecoh di media dan juga blog-blog tempatan akan sebuah kedai makan yang bertempat di Klebang, Melaka ekoran daripada status yang dimuat naik oleh seorang pelanggannya yang sangat tidak berpuas hati dengan servis dan layanan yang diberikan.

Memang panas sekali status yang dimuat naik. Menurut kisah pelanggan ini, ia bermula apabila pekedai tersebut bukan sahaja mengenakan caj RM10 bagi satu jug air sirap malah turut merampas kembali air tersebut selepas menyedari pelanggan tersebut memesan makanan di kedai sebelah.

Rupa-rupaya status tersebut hangat dikongsikan di media sosial FB sehinggakan ramai juga yang turut sama berkongsi pengalaman sama serta pahit di kedai berkenaan.

Nampaknya memang kedai makan ini sudah pun popular dikalangan rakyat Malaysia malah ada yang menceritakan pernah bergaduh disebabkan tauke kedai berkenaan mengenakan caj hingga RM2 untuk sesudu sambal serta memaksa segera membayarnya. Apa yang paling menyakitkan hati apabila bahasa yang digunakan sudah tentunya bahasa yang menyakitkan.

PANAS! Kedai Makan 'Popular' Di Klebang Guna Bahasa Kasar Dengan Pelanggan
Luahan hati pelanggan yang tidak berpuas hati dengan sikap pekedai itu.

PANAS! Kedai Makan 'Popular' Di Klebang Guna Bahasa Kasar Dengan Pelanggan
Kedai makan di Klebang.
PANAS! Kedai Makan 'Popular' Di Klebang Guna Bahasa Kasar Dengan Pelanggan
Kisahnya mendapat perhatian dan menjadi viral di Internet.

Ini dah dikira kes teruk ni, mana perginya adab dan etika bekerjanya. Ini dia luahan sebenar seorang pelanggan yang tidak dapat tahan dengan sikap pekedai ini:

"Tokey kedai ni sombong betul. Alkisah aku berhenti makan kat satu gerai di medan selera Klebang, Melaka semalam. Kedai makan yg aku singgah tu tak de air batu jd aku minta izin nak oder air kedai lain. Aku pon order la kat kedai no.# ni. Pekerja dia buatkan air hantar 1 jug air sirap kat tmpt aku makan. Oleh krn air batunya sikit sgt..aku suh anak aku p kedai td tambahkan air batu.. sbb dia caj rm10 1 jug utk air sirap… Tiba2 anak aku dtg balik tanpa jug air tu. Aku tny mana jug air? Dia kata tokwy kedai marah dia. Ehh aku pon nak p tanya la apa pasal anak aku nak minum air kan knapa lak tak dibaginya air tuu… bila aku tanya tokey kedai dan anak dia maki aku kaw2 dpn customer. Dorang kata makan meja mana.. aku tpinga2 lahh of course tak tau apa sbnrnya yg dia marah.

Aku tnya lagi.. apapasal ni.. apa yg salah nya… aku bayar kan. Apa pasal nak marah. Rupanya tokey kedai ni tak suke org order air dia tp makan meja lain. Aku pon naik hantu le sbb anak aku nak minum ni dia tak bagi. Dh la caj rm10 utk 1 jug air sirap.. abis dia rampas air tu separuh jug lagik dia tak bg aku abiskan. Dia amik rm10.. mana hak aku sbg pembeli. Dia maki plak aku dpn org lain tanpa kesalahan yg aku sendiri tak tau apa salah puncanya.. mana etika dia sbg peniaga??

Aku bg tau laki aku. Dia dtg jumpa makcik tu dan anak dia.. laki aku tanya baik2 anak dia pondan tua nak mamposs tuu tepekik2 makikan laki aku..kuang ajau betul. Laki aku kata nak bagitau usop soroj. Makcik tu jwb dgn sombongnya SAPA USOP SOROJ TU?? AKU TAK TAKUT DGN DIA.. DIA SAPA?? AGONG KEE??

Ewahhhhh!!!! Betul sial makcik tu arr blagak mcm rezeki dia yg tentukan. Ko bygkan keringnya ati dia amik duit RM10 tp aku tak dpt brg spt hasil yg aku kene bayar. Dia rampas air tu.. aku merayu dia bagi air tu anak aku nak minum dia halau aku kuar dari kedai dia dpn customer lain. Tau tak dia tjerit2 mcm aku ni salah beso.

Itu aku tak puas ati.. aku maki dia balikkk aku kata ckp baik2 ar.. jgn maki org tak tnt hala. Dia hengat anak tekak dia je.. dia tak tau anak tekak aku mcm nee. Eeee kedai dh la kotor makanan terdedah tanpa penutup.. lalat hinggap makanan dia jual kat org.

Ehh mana pergi penguatkuasa. Knapa tak dtg pantau dia nii.. tak patot dpt lesen meniaga macam ni punya etika.. buat malu melaka je kalau org luar dtg dia maki hamun busu─Ěk nama org Melaka.

Itu pon tokey kedai tmpt aku makan kata sblm aku kna marah ada sorang customer dh kene maki sbb customer tu komplen makcik tu bg nasi berkerak.. makcik tu kata TAKKAN MAMPOS KO MAKAN NASIK KERAK NIII!!!

Korang tengok betapa kurang ajarnya peniaga kedai no.# ni dgn customer.."

PANAS! Kedai Makan 'Popular' Di Klebang Guna Bahasa Kasar Dengan Pelanggan

Macam-macam perkongsian yang dapat diketahui akan kedai makan ini. Diharapkan pekedai ini dapat mengambil langkah terbaik sekiranya ingin meneruskan perniagaan. Ia bukan sahaja mencemarkan nama tempat dan restoran itu sahaja, nama baik Melaka dan juga Malaysia turut terjejas dek kerana sikap segelintir pekedai yang bongkak ini.

PANAS! Kedai Makan 'Popular' Di Klebang Guna Bahasa Kasar Dengan Pelanggan Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Media PenMerah

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.