Wednesday, August 26, 2015

KERANA BANGSAT! Afdlin Shauki Bidas Kenyataan Lembaga Penapisan Filem

KERANA BANGSAT! Afdlin Shauki Bidas Kenyataan Lembaga Penapisan Filem

Terkejut juga apabila mendengar pengakuan PM Najib tempoh hari mengatakan Orang Melayu Akan Bangsat Kalau Umno Hilang Kuasa - PM Najib.

Ekoran itu, pelakon dan pengarah Afdlin Shauki kini tampil dengan kenyataan pertikai isu tersebut seolah-olah tidak setuju dengan bahasa yang digunakan oleh PM Najib.

Beliau pelik kerana perkataan 'bodoh' tidak boleh disebut di dalam filem kerana menerima larangan daripada Lembaga Penapisan Filem(LPF) tetapi perkataan 'bangsat' yang seperti semua orang tahu juga merupakan perkataan yang melambangkan tidak elok tercetak di media sehingga tercetak di dada akhbar tempatan dibenarkan pula.

"Nak tanya kepada Lembaga Penapisan Filem atau Censorship Board negara Malaysia, kenapa aku tak boleh guna perkataan 'bodoh' dalam dialog cerita aku tapi perkataan 'bangsat' boleh publish sampai keluar suratkhabar? Ini tidak adil," katanya.
KERANA BANGSAT! Afdlin Shauki Bidas Kenyataan Lembaga Penapisan Filem
Keratan laporan bernama...

Beliau berkata demikian dengan memuatnaik status berkenaan di laman Facebook miliknya di mana rata-rata netizen mengatakan keadaan yang berlaku adalah 'Double Standard' hanya kerana kapasiti Najib sebagai seorang Perdana Menteri. 

KERANA BANGSAT! Afdlin Shauki Bidas Kenyataan Lembaga Penapisan Filem Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Media PenMerah

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.