Thursday, August 20, 2015

Menyedihkan! Cuba Lihat Wanita Muda Ini Dengan Vape Dikhalayak Ramai

Menyedihkan! Cuba Lihat Wanita Muda Ini Dengan Vape Dikhalayak Ramai

Vape atau Vapour kini semakin popular dalam kalangan masyarakat Malaysia. Ia sejenis alat bagi menggantikan rokok. Umum yang kita lihat alat sebegini diambil bagi kaum lelaki namun apa yang menyedihkan hari ini dapat kita lihat ia juga diambil oleh golongan wanita.

Walaupun bukan semua yang mengambil vape ini namun ada sesetengah yang dapat kita lihat. Contohnya bila berkunjung di kedai-kedai makan, kaki-kaki lima mereka tanpa segan silu menghisap Vape, bangga mengeluarkan asap berkepul-kepul.

Menyedihkan! Cuba Lihat Wanita Muda Ini Dengan Vape Dikhalayak Ramai
Bangganya hisap vape dikhayalak ramai tanpa rasa segan silu...

Lagi menyedihkan apabila individu yang bertudung juga menghisap vape. Apa sudah jadi? Sedia maklum wanita melayu terkenal dengan sifat lemah lembut, sopan santun tapi turut mengambil Vape! Secara tidak langsung  Membawa imej yang buruk kepada persekitaran dan mengundang pelbagai persepsi yang tidak elok kepada wanita tersebut.

Sedia maklum memanglah vape tu tak haram tapi jika wanita juga mencuba-cuba mengambil vape malah dengan bawa imej bertudung kan tak manis. Tak elok dipandang!

Menyedihkan! Cuba Lihat Wanita Muda Ini Dengan Vape Dikhalayak Ramai
Jenis vape...

Cuba bayangkan jika hal sebegini berlaku dalam kalangan keluarga anda sendiri? Malah, para lelaki sendiri termasuk penghisap rokok tegar mengakui tidak suka melihat gadis yang merokok kerana berpendapat gadis seperti ini bagaikan tiada tarikan.

Kepada masyarakat di luar sana, khususnya golongan wanita tak payah lah dok bangga dengan apa yang korang hisap tu bukan dapat apa pun ditohmah oleh masyarakat sekeliling adalah. Yang takde perasaan jer akan sokong dengan apa yang korang buat tu. Jagalah imej sebagai wanita melayu dengan baik. Renung-renungkanlah!

Menyedihkan! Cuba Lihat Wanita Muda Ini Dengan Vape Dikhalayak Ramai Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Unknown

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.