Wednesday, August 12, 2015

KEJAM! Wanita Ini Diherdik Kerana Kelakukan Anak OKU... Memilukan


Tidak semua di muka bumi ini diberikan kesenangan dan bertuah memiliki segala-galanya. Ada yang diuji dengan memiliki anak OKU iaitu Orang Kelainan Upaya yang jauh sama sekali lebih istimewa berbanding daripada insan normal.

Namun, kurniaan itu seharusnya tidak dijadikan satu ejekan mahupun penghinaan kerana itu juga merupakan kurniaan Allah yang tidak ternilai.

Kisah yang bakal dikongsikan ini memaparkan seorang wanita diherdik kerana kelakuan anaknya yang juga seorang anak istimewa (autisma).

Sangat menyedihkan namun itulah yang terpaksa ditelan oleh ibu yang memiliki anak OKU dengan tabah dan berpalang dada.

KEJAM! Wanita Ini Diherdik Kerana Kelakukan Anak OKU... Memilukan
Wanita ini diherdik kerana tindakan anak OKUnya.

Status yang dimuat naik benar-benar menyentuh hati sesiapa yang membacanya. Macam tak logik dan tak masuk akal kerana seorang ibu dan anak sanggup menggunakan kata-kata yang memedihkan itu terhadap ibu kepada kanak-kanak autistik itu.

Bukannya budak itu mengerti apa-apa selain hanya gurauan yang muungkin tidak disenangi oleh sesetengah masyarakat.

Lantaran daripada itu bapa kepada anak autistik itu meminta individu berkenaan agar tampil bagi menggantikan kasut yang secara tidak sengaja dibuang oleh anaknya yang istimewa itu.

KEJAM! Wanita Ini Diherdik Kerana Kelakukan Anak OKU... Memilukan
Bapa kepada kanak-kanak OKU, Iskandar Mirza.

Sedih kan? Manusia yang waras ini sendiri pun tak dapat berfikir dengan rasional malah sanggup mengherdik golongan yang terpilih seperti keluarga kanak-kanak autistik ini.

Semoga tabah menghadapi masyarakat yang mementingkan diri ini. Mungkin kali ini mereka bernasib baik, namun tidak selalunya akan bernasib baik. Semoga Allah membuka mata mereka yang sering menghina malah memandang rendah terhadap ciptaan Allah yang istimewa ini.

Sumber : Iskandar Mirza, Normaiza AB Rahim, Mansur Hj Mohd Noh

KEJAM! Wanita Ini Diherdik Kerana Kelakukan Anak OKU... Memilukan Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Unknown

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.