Thursday, August 27, 2015

CERDIKNYA!! Tindakan Cimpanzi Ini Undang Tarikan Ramai


CERDIKNYA!! Tindakan Cimpanzi Ini Undang Tarikan Ramai


Siapa sangka haiwan pun mampu melakukan seperti apa yang dilakukan oleh manusia. Walaupun seakan tidak percaya namun inilah kenyataan!

Menerusi video ini jelas menunjukkan tindakan seekor cimpanzi di dalam sebuah zoo sedang merokok, walaubagaimanapun ia menimbulkan kritikan netizen apabila ia telah dimuat naik menerusi laman sosial. 

Tindakan pelawat yang merakam dan ketawa gelagat haiwan berkenaan menghisap rokok serta menggalakkan lagi perbuatan cimpanzi berkenaan merokok telah dikecam dan dianggap tidak bertamadun.

Kejadian berlaku di sebuah Zoo Haiwan Liar Tianshian yang merupakan tempat tinggal cimpanzi yang bernama Jia Ku telah ketagih menghisap rokok sejak tahun 2002 lagi di mana Jia Ku merupakan seekor haiwan sarkas sebelum ini.

CERDIKNYA!! Tindakan Cimpanzi Ini Undang Tarikan Ramai
Foto cimpanzi menghisap rokok...

Aksi Jia Ku merokok ini dikatakan telah menarik perhatian orang ramai untuk melawat zoo berkenaan dan berdasarkan video juga menunjukkan haiwan ini seolah-olah sudah biasa kerana tindakkannya merokok tidak ubah seperti manusia selain menyalakan api dengan sendiri.

Rata-rata netizens memberi komen supaya tindakan membekalkan rokok kepada cimpanzi berkenaan perlu dihentikan kerana sifatnya seperti manusia membuatkan ia tidak harus merokok selain akan membahayakan kesihatan haiwan berkenaan dan bukannya tindakan buruk itu perlu dijadikan sebagai tarikan pelancong.

CERDIKNYA!! Tindakan Cimpanzi Ini Undang Tarikan Ramai Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Unknown

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.