Saturday, July 25, 2015

Ketahui 6 Nama Anak Paling Popular Tapi Disukai Jin!

Nama Anak Paling Popular Tapi Disukai Jin

Ketahui 6 Nama Anak Paling Popular Tapi Disukai Jin!

Sedia maklum nama amatlah penting dalam memain peranan terhadap diri seseorang individu. Bercakap melalui pengalaman yang ada, terkadang nama yang diberi tidak sesuai dengan diri seseorang individu itu.

Dalam program Tanyalah Ustaz, di TV9, Ustaz Sharhan Shafie seorang pengamal perubatan Islam menyatakan nama-nama berikut merupakan antara nama-nama anak Jin.

Walaupun sebutan nama-nama ini sedap didengar dan maknanya elok, menurut pengalaman beliau yang banyak mengubat pesakit-pesakit berkaitan sihir dan gangguan makhluk halus, nama-nama ini boleh mendatangkan penyakit misteri kepada seseorang.

Menarik untuk dibaca : Jawapan Mengharukan Dari Isteri, Kenapa Isteri Sering Menghantar Gambar Ke Telefon Suami

Seeloknya elakkanlah daripada mengambil nama-nama di bawah ini untuk dinamakan kepada anak-anak anda.

  1. Balqis
  2. Qistina/Kistina
  3. Najwa
  4. Zaquan/Zakuan
  5. Batrisya
  6. Erisya

Peringatan daripada Ustaz Sharhan Shafie, kepada mereka yang mempunyai nama-nama seperti di atas TIDAK perlu menukar nama, tetapi cukuplah dengan menukar nama panggilan sahaja. Contohnya nama NUR NAJWA. Jika sebelum ini nama panggilan adalah NAJWA, lebih elok ditukarkan kepada panggilan NUR sahaja.

Ustaz Sharhan Shafie
Namun, sesungguhnya segala macam penyakit sama ada sakit biasa atau misteri, semuanya datang dari Allah SWT. Bukan dari nama seseorang, semuanya ketentuan-Nya.
Cuma apa yang Ustaz Sharhan mahu sampaikan ialah, banyak kes pesakit yang datang untuk mendapatkan rawatan, pesakit itu namanya sama seperti nama-nama anak jin di atas.

Sebab itulah Ustaz Sharhan menasihatkan, elakkan memberi nama anak seperti nama anak yang selalu 'dipakai' jin. Walau bagaimanapun, tidaklah salah atau berdosa sekiranya menggunakan nama tersebut.

Ketahui 6 Nama Anak Paling Popular Tapi Disukai Jin! Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Unknown

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.